עיצוב חוץ בדופלקס – מבשרת ציון

האתגר: מפלס נמוך יותר מן הבית, פחות נגיש ורלוונטי; היציאה אל החצר היא דרך דלת צדדית ודק קטן, ממנו יש לפנות במדרגות ולרדת אל מפלס נמוך יותר. תופעה זו מאפיינת את הבנייה המורכבת בצלע הרי ירושלים.

הפתרון שלנו: פתיחה של יציאה חדשה למרפסת מאזור חלונות הסלון הקדמיים ובניית במה ליישור גובה המפלסים אל קו הבית.

הדק הקטן שבצד הפך לדק גדול במפלס אחיד, בגובה הבית, אשר נושק לצמחייה של הגינה ויוצר גדר טבעית שמקיפה את הדק ברוב צדדיו. בחלק בו אין צמחיה הוקמה גדר בסגנון כפרי, תוך שילוב אדניות עץ כחלק מהגדר עצמה.

כשליש משטחו של הדק מחופה בפרגולה בעלת סרגלי הצללה, שמעניקים משחק מעניין של אור וצל בשעות היום.

התוצאה: שני מפלסי הגינה הקטנים והמופרדים הפכו לגינה אחת גדולה ופתוחה, שמחוברת אל הבית, והפכה להיות חלק ממנו. תחת צל הפרגולה – פינת ישיבה לכל המשפחה בין הצמחים הפורחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.

תפריט